Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Meijs, Johanna Maria Henrica van der

Johanna Maria Henrica van der Meijs
61e98b86-4aac-1f58-448e-6e3345c4de8b.jpg
Volledige namen Johanna Maria Henrica van der Meijs
Geboortedatum 25-08-1935
Geboorteplaats Tilburg
Adres IJsclubweg 2
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 11-11-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Op 11 november 1944 vlogen drie vliegtuigen hoog in de lucht. Plotseling kwamen bij de brug van de Koningshoeven twee bommen neer. Een bom viel op 500 meter van de brugwachterswoning, juist naast de tent van de bemanning van een post van een luchtdoelgeschut. Het 9 jarig dochtertje van boer van der Meijs, dat daar toevallig speelde, werd door een scherf dodelijk in haar rug getroffen.


Bronnen

30. Archief van de Luchtbeschermingsdienst van de Gemeente Tilburg, 1936-1946, inv.nr. 153.