Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Meersbergen, Adrianus Marinus Josephus van

Adrianus Marinus Josephus van Meersbergen
3bab479b-4c56-d348-1cd0-32717ade78a6.jpg
Volledige namen Adrianus Marinus Josephus van Meersbergen
Geboortedatum 30-06-1909
Geboorteplaats Tilburg
Adres Schrasserstraat 36
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Elisabeth Maria Catharina de Beer
Beroep Draadmaker
Overlijdensdatum 03-04-1945
Plaats van overlijden Dachau (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Aan het illegale werk van de illegale CPN namen ook sympathisanten deel. Zij waren geen lid, maar stonden wel achter het verzet van de CPN. Tot hen behoorde Adrianus van Meersbergen, broer van de Tilburgse CPN'er Piet van Meersbergen. Zo werkte hij mee aan de uitgave van het illegale CPN-blad 'Vrede-Veiligheid'. Op 23 maart 1943 deed de Duitse politie bij hem huiszoeking. Er werd niets gevonden, maar hij werd gearresteerd en overgebracht naar Rotterdam, vanwaar hij later via Vught naar Duitsland werd getransporteerd. Zijn familie heeft nadien niets meer van hem gehoord. Hij overleed op 3 april 1945 in Dachau.