Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Matthijssen & Van Santen

Matthijssen & Van Santen
Bedrijfspand van de firma Matthijssen & Van Santen op de hoek Elzenstraat - St.-Ceciliastraat. Foto Jac Jansen, collectie Regionaal Archief Tilburg.

Dit bedrijf werd in 1928 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werd gevestigd aan de Elzenstraat. Herman Matthijssen was volgens het Tilburgse adresboek van 1928 actief met elektrische artikelen en geleidingen. Vanaf 1931 was er sprake van een elektrotechnisch installatiebureau. In 1943 meldt het adresboek dat het bedrijf gespecialiseerd was in accumulatoren en auto-installaties, met een tweede vestiging in de Zomerstraat. In 1953 was de zaak ook gevestigd in de Zilverlindestraat, waar tevens rijwielen werden verkocht. Later concentreerde Matthijssen & Van Santen zich volledig in de Elzenstraat en maakte de zaak reclame met ‘Elektriciteit op elk gebied’. Hiertoe behoorden onder meer autoradio’s, elektromotoren en elektrische huishoudelijke apparaten. Het bedrijf, dat nog altijd gevestigd is op de hoek van de Elzenstraat en de Sint Ceciliastraat, is nu gespecialiseerd in beveiligingen.