Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Maison du Vin

Maison du Vin
Foto gemaakt ter gelegenheid van de Japan Expo in 1993. Een delegatie brengt hier een bezoek aan "Maison du Vin", het Wijnmuseum van WIjnkoperij / Wijnhandel Jean Arnaud. Eigenaar Joop van de Kant begeleid een wijnproeverij. Foto Multivision & Partners, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 1964 richtte Joop van de Kant vanuit het ouderlijke bedrijf, een wijn- en delicatessenzaak in de Juliana van Stolbergstraat, een wijnhandel op onder de naam De Wijnhal. In 1974 werd die omgedoopt tot Jean Arnaud Wijncom. Deze naam ontstond uit de Franse vertaling van de voornamen van Van de Kants grootvader, Johannes en Arnold. Na enkele verhuizingen werd de zaak in 1983 gevestigd in de Orionstraat op industrieterrein Loven. Van de Kant opende hier tevens het wijnmuseum Maison du Vin. Tot de sluiting in 2001 bezochten vele duizenden belangstellenden dit educatieve en sfeervolle museum, dat het karakter had van een Frans dorp. In de loop der tijd waren er onder meer een werkplaats van een tonnenmaker, een kunst- en wijnboekenwinkel, een glasafdeling, een proeflokaal, een café, een bistro en een markthal. Jean Arnaud is nog altijd actief als wijnhandel, nu onder leiding van de tweede generatie Jean-Marc van de Kant.