Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Loenhout, Adrianus van

Adrianus van Loenhout
Afbeelding gewenst
Volledige namen Adrianus van Loenhout
Geboortedatum 24-01-1927
Geboorteplaats Tilburg
Adres Barkstraat 17
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 27-10-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Adrianus van Loenhout werkte destijds bij bakker De Loos op het Piusplein. Tussen de middag ging hij altijd naar huis om te eten. Op 27 oktober 1944, de dag waarop Tilburg bevrijd werd, adviseerde bakker De Loos hem om te blijven maar Van Loenhout wilde dit niet omdat hij vreesde dat zijn moeder ongerust zou worden als hij niet kwam eten. In de Clercxstraat, voor de fabriek van Swagemakers Bogaerts, werd hij dodelijk getroffen door een granaatscherf.