Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Lieshout, Joannes Wilhelmus van

Joannes Wilhelmus van Lieshout
Volledige namen Joannes Wilhelmus van Lieshout
Geboortedatum 29-12-1894
Geboorteplaats Tilburg
Adres Roggestraat 1
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Maria Antonia Torremans
Beroep Schrobbelaar
Overlijdensdatum 29-12-1944 of 26-12-1944
Plaats van overlijden Linz (AT)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Hij werd in januari 1942 gearresteerd wegens het luisteren naar de Engelse zender en het verspreiden van de op deze zender opgevangen berichten. Hij werd verraden door een collega die lid was van de NSB, hetgeen Van Lieshout niet wist. In juli 1944 bevond hij zich in Dachau, op 17 augustus werd hij overgebracht naar Mauthausen en tien dagen later naar Linz III (bij Wenen). Hij stierf daar volgens een ooggetuige op 29 december 1944. Volgens een andere ooggetuige overleed hij echter al op 26 december.

Internet

Joannes Wilhelmus van Lieshout op Oorlogsbronnen.nl