Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Lier-Leven, Friederica van

Friederica van Lier-Leven
Afbeelding gewenst
Volledige namen Friederica Leven
Geboortedatum 11-09-1877
Geboorteplaats Crefeld (Kreveld, DE)
Adres Ringbaan-Oost 196
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Weduwe
Naam echtgeno(o)t(e) David van Lier
Overlijdensdatum 16-04-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)
Bijzonderheden Sedert 1935 weduwe van David van Lier. Haar dochter Else was reeds in augustus 1942 gedeporteerd en omgekomen in concentratiekamp Sobibor.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Individuele gebeurtenis

Friederica van Lier-Leven werd in 1943 gedeporteerd naar Westerbork en op 13 april 1943 op transport gesteld naar Sobibor. Omgekomen in Sobibor. Haar dochter Else Grödel-van Lier, bij wie zij inwoonde, kwam ook om in de oorlog.

Gezinsleden

Friederica van Lier-Leven was een dochter van Leopold Leven en Henriette Kahn. Zij trouwde in 1897 te Amsterdam met David van Lier (Utrecht 25-10-1864, Amsterdam 09-05-1935), koopman in diamant, zoon van Martinus van Lier (Utrecht 1821) en Sophie Frank (Düsseldorf 1827). Friederica was de moeder van Else Grödel-van Lier en Martinus van Lier (Amsterdam 15-11-1901, Amsterdam 06-12-1914).

Woonadres

Ringbaan Oost 196 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument