Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Leeuwen, Louis van

Louis van Leeuwen
Afbeelding gewenst
Volledige namen Louis van Leeuwen
Geboortedatum 01-10-1897
Geboorteplaats Eindhoven
Adres Gasthuisstraat 41
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Henriëtte Gersons
Beroep Huidenhandelaar
Overlijdensdatum september 1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis


Individuele gebeurtenis

Louis van Leeuwen was lid van de Commissie Hulp aan Vertrekkenden van de Joodsche Raad. Zijn gezin was ‘gesperrt’ (voorlopig vrijgesteld van deportatie), omdat Louis werkzaamheden verrichtte voor de Wehrmacht. In maart 1943 reeds ondergedoken. Gearresteerd te Tilburg op 2 augustus 1944 waar hij met o.a. zijn zoon Alexander van Leeuwen ondergedoken zat bij Sjef van Bebber, Korenbloemstraat 137. Op 5 augustus 1944 op transport gesteld naar Vught. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz. Zijn vrouw overleefde de oorlog en zou in 1947 hertrouwen met Philip Roeg, weduwnaar van Sara van Praag.

Gezinsleden

Louis was gehuwd met Henriëtte Rozette Gerson en vader van Alexander van Leeuwen.

Woonadres

Gasthuisstraat 41 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument