Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Lambertus Eijgenraam

Na de middelbare school op Rolduc studeerde Lambertus Joannes Maria Eijgenraam (Dordrecht 1872 - Tilburg 1913) medicijnen in Amsterdam. In 1898 vestigde hij zich als huisarts in Tilburg. In zijn korte beroepsleven was hij op vele terreinen actief. Naast zijn eigen praktijk werkte hij als chirurg bij de voorloper van het Sint Elisabeth Ziekenhuis.

In 1904 was Eijgenraam medeoprichter van het Algemeen Ziekenfonds voor Tilburg (later AAZ). Van 1899 tot aan zijn dood was hij lid, secretaris en voorzitter van de afdeling Tilburg van de Nederlandsche Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Daarnaast was hij jarenlang lid van de Gemeentelijke Gezondheidscommissie en een van de eerste leden van de in 1907 opgerichte Wetenschappelijke Kring Tilburg. Om de verzorging en voeding van baby’s te verbeteren gaf Eijgenraam in 1904 met apotheker J. Keyzer de succesvolle brochure De catechismus der zuigelingenzorg uit.