Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kuilpad 10

De Kuil
OdenhoutKuilpad10-1.jpeg
Kuilpad 10

Net als Kuil 40 is bij het begin van het kadaster ook de woning Kuilpad 10 eigendom van de familie Vermeer, van Jan Adriaan Vermeer. De woning blijft lange tijd in de familie, achtereenvolgens van Peter Vermeer, de broers Cornelis, Jacobus, Petrus en Johannes Vermeer, Jan Vermeer samen met zijn broer Petrus, pastoor te Hapert. De woning is midden twintigste eeuw eigendom van gemeentesecretaris Pieter Vermeer en zijn zus Wilhelmina, getrouwd met Josephus Sweens, burgemeester van achtereenvolgens Gilze-Rijen, Dongen en Helmond. Zij verkopen in 1965 de woning aan kunstenaar Ben Mulder. Sinds 1984 zijn Ad Dekkers en Mimi van Uden eigenaar.

In de tijd dat Lies Beijer – Verhoeven over de Kuilpad naar school liep, woonde op Kuilpad 10 broer en zus Jaoneske en Jenneke (van) Beerendonk. Soms klopte Jenneke ’s morgens bij het naar school gaan tegen het raam. Dan renden de kinderen om er als eerste te zijn. De eerste kreeg een fles mee om bij de Spar in de Groenstraat te laten vullen met Samos muskaatwijn. Dat leverde ’s avonds een dropje op, een sepke. Later woonden er Willem Vos en Janske Oerlemans die er hun gouden bruiloft mochten vieren.


Zie ook 37 De Kuil