Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kuil 29

De Geel Hoef
OdenhoutKuil29-1.jpeg
Kuil 29


De grond, waarop nu de boerderijen Kuil 29 en Kuil 31 en de woningen Kuil 33/35 staan, behoorde oorspronkelijk bij de tweede Tongerlose hoeve, de Geel Hoef.

De oude boerderij Kuil 29, die de laatste jaren niet meer als bedrijfsgebouw in gebruik was, is nog niet zo lang geleden gesloopt. De hoeve is tussen 1832 en 1872 gebouwd door Cornelis Verhoeven, getrouwd met Johanna Bertens. De hoeve gaat over op zijn zoon Josephus, gehuwd met Maria Catharina Leijten, en daarna op diens zoon Franciscus, geboren in Udenhout in 1867, gehuwd met Cornelia Prinsen, verhuisd naar Hilvarenbeek en daar overleden in 1934. Van hem gaat het over op zijn vier kinderen: Bernardus (pastoor van Beugen), Josephus (Sjef, Kuil 29), Anna en Petrus (Pieter, ongehuwd). Daarna komt de boerderij in het bezit van alleen Pieter Verhoeven uit Hilvarenbeek. Hij verkoopt de boerderij in 1970 aan Piet Huijsmans, waarna het in bezit komt van Harry Huijsmans. Vele decennia is Kuil 29 gehuurd door de familie Brekelmans. Frans en Drika Brekelmans hadden vlak na hun huwelijk nog gewoond op de Oude Bosschebaan 9, maar verhuizen later naar de Kuil 29. Frans en Drika hebben een gezin van zeven kinderen. Drie van de vier dochters zijn niet getrouwd geweest, alle drie de jongens zijn geëmigreerd naar Canada. Dochter Joanna treedt in bij de zusters Franciscanessen van Veghel. Dochter Jo trouwt met Bart Mutsaers.Zie 04 De Geel Hoef