Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Koolen-de Roij, Theresia Johanna Cornelia

Theresia Johanna Cornelia Koolen-de Roij
Volledige namen Theresia Johanna Cornelia de Roij
Geboortedatum 05-09-1902
Geboorteplaats Tilburg
Adres Rielseweg 41
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Joannes Franciscus Antonius Koolen
Overlijdensdatum 13-05-1940

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Op maandag 13 mei 1940 - de stad was al door de Duitsers bezet - verschenen even na elf uur twee Franse bommenwerpers boven de stad, aanvliegend uit de richting tussen Hilvarenbeek en Goirle. Eén bom sloeg in in het restaurant Erve Wed. Dusee-Bosman in de Laarstraat. Theresia Koolen werd hierbij gedood. Zeer waarschijnlijk verloor ook Johannes van der Lubbe uit Dordrecht hierbij het leven. Zes bommen vielen op de fabriek van BeKa in de Sint Josephstraat en veroorzaakten alleen materiële schade.