Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Klundert, Cornelius Franciscus van de

Cornelius Franciscus van de Klundert
C.F. van de Klundert
Volledige namen Cornelius Franciscus van de Klundert
Geboortedatum 28-06-1898
Geboorteplaats Tilburg
Adres Cornelis van Uitgeeststraat 49
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Gerardina Johanna van de Rijt
Beroep Wever
Overlijdensdatum 23-06-1945
Plaats van overlijden Herzberg (DE)
Bijzonderheden Overleden op terugtocht naar Nederland

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Cornelius Franciscus van de Klundert (Geb. Tilburg 28-6-1898 – gest. Berlijn 23-6-1945), wever. Zoon van Jacobus van de Klundert en Maria Johanna Hovers. Hij trouwt op 03-09-1925 met Gerardina Johanna van de Rijt (1899-1974). Uit dit huwelijk worden twee kinderen geboren. Van de Klundert overlijdt op 23-06-1945 in Berlijn.[1]

Achtergrond en jeugd

Cornelius wordt op 26 augustus 1898 te Tilburg geboren als zoon van Jacobus van de Klundert, houtzager, en Maria Johanna Horvers in de wijk Hasselt. Hij groeit op met vijf broers en twee zusjes. Op 3 september 1925 trouwt Cornelius te Tilburg met Gerardina van de Rijt en ze krijgen een zoon (1926) en dochter (1928).

Arbeidsinzet in Duitsland

Cornelius werkte bij de wollenstoffenfabriek Simon de Cock in de Goirkestraat tot hij in 1942 via het Arbeidsbureau tewerkgesteld wordt bij Philips in Eindhoven. Op 24 maart 1943 wordt hij tegen zijn wil door Philips uitgezonden naar Duitsland en daar in een Berlijnse metaalwarenfabriek tewerkgesteld. Cornelius overlijdt na het einde van de oorlog op weg naar huis in Herzberg door ziekte en uitputting en wordt in Duitsland begraven. In 1948 wordt hij alsnog begraven op het kerkhof van Korvel. Van de Klundert is in 1968 herbegraven op Nationaal Ereveld Loenen.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe link

Noten

  1. In de overlijdensakte staat dat Van de Klundert is overleden in Berlijn, district Lichtenberg.