Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Klein-Hollander, Mina

Mina Klein-Hollander
Afbeelding gewenst
Volledige namen Mina Hollander
Geboortedatum 15-03-1877
Geboorteplaats Venlo
Adres Leenherenstraat 48
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Herman Klein
Overlijdensdatum 14-05-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Mina Klein-Hollander werd gedeporteerd op 10 april 1943. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor. Ook haar man Herman Klein en haar in Tilburg woonachtige dochter Cornelia Balk-Klein zouden de oorlog niet overleven.

Gezinsleden

Mina was een dochter van Hartog Abraham Hollander (Oud-Beijerland 14-01-1844, Tilburg 15-03-1908) en Rozette Cohen (Amsterdam 08-02-1849, Venlo 07-06-1878). Zij trouwde op 13-02-1901 met Herman Klein. Zij was de moeder van Cornelia Balk-Klein. Mina was een halfzus van Magdalena Hollander, Paulina Hollander en Salomon Hollander.

Woonadres

Leenherenstraat 48 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument