Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Klein, Herman

Herman Klein
Afbeelding gewenst
Volledige namen Herman Klein
Geboortedatum 31-07-1870
Geboorteplaats Tilburg
Adres Leenherenstraat 48
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Mina Hollander
Beroep Koopman
Overlijdensdatum 23-11-1942
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

In 1942 werd Herman Klein gedeporteerd naar Westerbork. Op 20 november 1942 op transport gesteld naar het concentratiekamp Auschwitz, waar hij omkwam. Ook zijn vrouw Mina Hollander en zijn in Tilburg woonachtige dochter Cornelia Balk-Klein zouden de oorlog niet overleven.

Gezinsleden

Herman was een zoon van Joseph David Klein, slager en Cornelia Koufman. Hij trouwde op 13-02-1901 te Tilburg met met Mina Hollander. Hij was de vader van Cornelia Balk-Klein. Herman was een zwager van Magdalena Hollander, Paulina Hollander en Salomon Hollander.

Woonadres

Leenherenstraat 48 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument