Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kievits, Hubertus Adrianus Cornelius

Hubertus Adrianus Cornelius Kievits
Volledige namen Hubertus Adrianus Cornelius Kievits
Geboortedatum 25-03-1917
Geboorteplaats Loon op Zand
Adres Beukenstraat 58
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 20-02-1944
Plaats van overlijden South Mimms (GB)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Individuele gebeurtenis

Hubertus Kievits was ingedeeld bij de Marechaussee en wist in de meidagen van 1940 vanuit de Marechausseekazerne in Den Bosch naar Engeland te ontkomen. Hij werd ingedeeld bij de beveiliging van koningin Wilhelmina. Op 20 februari 1944 viel er een (afgedwaalde) bom in de tuin, waarbij de twee op wacht staande marechaussees gedood werden. Eén van hen was Hubertus Kievits. Koningin Wilhelmina en prins Bernhard woonden 4 dagen later de begrafenis bij op het kerkhof van Maidenhead. In 1965 werden de stoffelijke resten van beide marechaussees onder grote belangstelling herbegraven op het Nederlandse Ereveld Mill Hill in Londen.