Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Keijzers - Klavers

Ria van Pelt-Keijzers in de Rietsteeg, 1948.
Naam Marinus (Marinus Johannes) Keijzers
Geboortedatum 03-08-1907 te G76 Raamsdonk
Overlijdensdatum 18-07-1988 te Raamsdonksveer
Beroep Grondwerker
Naam vrouw Sjan (Huiberdina Adriana) Klavers
Geboortedatum 26-11-1906 te Raamsdonksveer
Overlijdensdatum 16-11-1970 te Raamsdonksveer
Huwelijksdatum 20-08-1931 te Raamsdonk


Kinderen
Jo *1932
Bertus *1933
Janus *1936
Rinus *1939
Ria *1941
Adri *1942 - †1943
Jeanne *1947


Klassenfoto van de 2e klas van de Theodorusschool, 1947-1948. Onderste rij v.l.n.r.: Frans Broeders, Henk Heesters?, Jo Oome, Jan de Ruyter, ... Soeters, Frans de Ruiter, Leo Kivits, Ad ..., Floran de Poorter, ... Volder, NN en NN. Tweede rij v.l.n.r.: Kees Broos, Rinus de Ruiter, Rinus Keijzers, Johan Weterings, Gerrit Verschuren, Addie Willems, NN, ... Zijlmans, Kobus Kieboom, Henk Heesters en NN. Derde rij, v.l.n.r.: NN, Pieter van Gool, Simon van Seeters, Henk Kerst, NN, ... Kieboom, Henk Hooijmaijers, Jan van den Elshout, Jo van Vugt, ... Zijlmans, Bert van Keulen en Kobus van Zon. Vierde rij vl.n.r.: Frater ..., Ad Weterings, NN, Ad Adriaanse, Minus Zijlmans, NN, NN, NN, NN, NN, Frits Bus, NN, Ton Stoops en NN. Bovenste rij v.l.n.r.: Harrie Boelaars, Jos Broeders, NN, NN en NN.

Marinus Keijzers (zoon van Adrianus Keijzers en Johanna Luiken) trouwt met Sjan Klavers (dochter van Hubertus Adrianus Klavers en Adriana Pols).

Vertelt door Ria van Pelt-Keijzers:

"De kinderen (vooral jongens) deden aan slootje springen. Ria deed ook mee op de dag van haar kleine Communie en viel in de sloot, moest alles gewassen worden.

We woonden in een klein huisje op Rietsteeg 5 en lagen met zijn drieën in bed. De huizen waren slecht geïsoleerd. Mijn oudste broer sliep boven. In de winter lag hij met alle jassen op z’n bed, als hij dan wakker werd lag hij onder een laagje sneeuw. En toch was er niemand ziek.


Moeilijke contacten, iedereen leefde op zichzelf.


Vader is als dwangarbeider voor de Duitsers naar Frankrijk gegaan en moest een ziekenhuis op een eiland bouwen. Na een jaar is hij ontsnapt en naar huis gelift.


Er kwamen vroeger verkopers langs de deur met grote bakken o.a. snoep. Die snoep zat in zakjes en je kon dan een zakje kopen. Ria stootte ooit per ongeluk tegen een bak aan en alle snoepjes rolden over de grond.

Klassenfoto van de Theodorusschool. Bovenste rij v.l.n.r.: Kees Kwaaitaal, Gerard Hijnen, Piet de Wijs, Bertus Pluim, Cobus Weterings, Piet Loonen en Frater Gerold. Tweede rij v.l.n.r.: Broer van Strien, Piet Oome, Anton Verschuren, Janus de Ruiter, Jan Soeters en Rinus Kieboom. Derde rij v.l.n.r.: Piet Bouwens, Wim Schipperen, Jos Bouwens, Jan Mekes, Jan Fens en Cobus van Gils. Onderste rij v.l.n.r.: Ad Wintermans, Kees Oomen, … van Raamsdonk, Jan Bouwens, Kees Zijlmans en Janus Keijzers.


Bij café Berende was op Koninginnedag feest en spel waarbij je een varken kon vangen. Het varken was helemaal ingezeept met groene zeep. Ria’s zus ving het varken en nadat er een hok was mocht ze het varken houden. Toen het vet genoeg was is het varken geslacht.

In 1949 verhuisde de familie naar een nieuw opgeleverde woning in de Irenestraat 9 en is daar blijven wonen tot de vrouw des huizes in 1970 overleed.


De echte achternaam is Keijzers maar iedereen zegt de Keizer. Bijna niemand weet de echte achternaam en men denkt dat de Keizer en de Keijzers twee aparte families zijn".


Heeft u meer informatie over deze personen? opdekaart@veerserfgoed.nl