Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Kees Koster

Keeskoster.png

Cornelis (Kees) Johannes Koster (Rotterdam 1920 - 2013) ging in 1937 studeren aan de voorloper van de Academie voor Beeldende Vorming en kreeg les van Jan van Delft en Henri Sicking. In de Tweede Wereldoorlog dook hij onder in Tilburg en sindsdien bleef hij hier wonen. Koster werkte voor diverse reclamebureaus en daarna gedurende vele jaren als reclameman en decorateur bij Vroom & Dreesmann.

In zijn vrije tijd was hij een verdienstelijk kunstenaar. Hij begon met de Prent van de Week in Roomsch Leven, die later door Cees Robben is voortgezet. Koster exposeerde met zijn tekeningen in het hele land en publiceerde mappen met tekeningen van markante gebouwen in Brabant en Zeeland. Van deze mappen werden er duizenden verkocht. De losse prenten werden als souvenirs verkocht bij VVV’s. Hij ontwierp ook souvenirbeeldjes van Zot Joke, pastoor Franciscus van Miert en een nieuwe versie van de Kruikenzeiker (Kruikenzeikers). Beide laatste beeldjes werden verkocht bij Pierson.

Koster vervaardigde een nieuw gedachtenisboek voor de Kapel O.L. Vrouw ter Nood en wandtapijten voor de vroegere Sint Lidwinakerk. Tevens was hij de initiatiefnemer tot de vrijgezellenflat. Ten tijde van zijn overlijden in december 2013 was hij het oudste lid van Het Heuvels Gemengd Koor. Tot kort voor zijn dood nam hij deel aan repetities en uitvoeringen.

Geheugen van Tilburg