Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

JVH gaming

JVH Gaming
Ohio sound geluidsysteem - geproduceerd door de geluidstak van Jac van Ham Gaming. Foto Wil van Dusseldorp, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In 1955 begon Jac van Ham met de verkoop en verhuur van jukeboxen. In de loop der tijd werd het assortiment uitgebreid met voetbaltafels en sigaretten- en speelautomaten. Tevens volgde hij de ontwikkeling van de discotheek met het fabriceren van professionele geluidsapparatuur. In 1984 betrok Van Ham een nieuw bedrijfspand op industrieterrein Kraaiven. Vanuit die locatie wordt het eigen merk kansspelautomaten over heel Europa verspreid. JVH gaming is het enige Tilburgse bedrijf dat op dit gebied actief is. Tevens exploiteert het bedrijf een gokhal, die in 2008 van de Heuvel naar het Pieter Vreedeplein verhuisde. In hetzelfde jaar werd het bedrijf, dat in de problemen was gekomen door de verhoogde kansspelbelasting, overgenomen door investeerder Waterland en daarmee van een faillissement gered. Het hoofdkantoor is in Den Bosch gevestigd.