Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Interieurzaken

Interieurzaken
De opening van meubelfabriek Brouwers Interieurs op de nieuwe locatie op industrieterrein Loven in 1972. Foto Frans van Aarle, collectie Regionaal Archief Tilburg.

In de loop der tijd waren er in Tilburg vele zaken die zich specialiseerden in meubels, tapijt, behang, gordijnen en andere artikelen voor woninginrichting. Bekende namen waren onder meer P.J. Govers-Den Ouden, Gaillard (Besterdplein), Dirks-Van Oers (Gasthuisring), Van Nunen (Pijlijserstraat), Van Asten (Sint Annaplein), Kafoe (Smidspad) en Van A tot Z. Tegenwoordig zijn er nog diverse interieurzaken die kunnen bogen op een lange historie, zoals Donders Interieur, Ditvoorst Slaapwinkel (P.J. Ditvoorst-Schrijvers), Van de Sande, Brouwers Interieurs, Leo Naaijkens Slapen (Besterdring; sinds 1917), Vehorn (Dr. Anton Philipsweg; 1918), Sparidans-Loos (Ringbaan-Zuid; 1921), Hovers (Hoefstraat; 1928), Boeren (Hasseltstraat; 1936), De Kruif (Hoefstraat; 1939), Eras (Ceramstraat; 1941), Victor Boeren (Bisschop Zwijsenstraat; 1941), Van Herwaarden’s Gordijnen (Korvelplein; 1959) en ’t Zolderke (Nassaustraat; 1967). Zij hebben allen de opkomst van de grote winkelketens doorstaan en zijn een goed voorbeeld van de oude gespecialiseerde detailhandel.