Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Innofa B.V.

Deze fabriek wordt onderzocht door Wagemakers, Ton


Innofa B.V.
Afbeelding gewenst
Type bedrijf Fabriek gebreide stoffen
Vestigingsadres Minosstraat 20, 5042 CK, Tilburg (sinds 2002)
Datum oprichting 1980
Datum opheffing n.v.t.
Eigenaars / oprichters Rolf J.C. Dröge (1928-2010)
Opvolging Rogier Dröge en Job Dröge (zonen van oprichter), 1991.
Familieverbanden Vader, zonen
Herkomst eigenaars / oprichters Familie komt oorspronkelijk uit Duitsland. Grootvader George Dröge (geb. 1875 te Winschoten), vader en zonen geboren te Tilburg.
Herkomst vreemd kapitaal Eigen vermogen.
Innovatieve aspecten 'Innovatieve aspecten, primeurs, expertise, vernieuwingen, specialisaties', deze termen zijn de core business van het bedrijf.
Reikwijdte van het bedrijf Nationaal en internationaal (Europa, Noord- en Zuid Amerika).

Algemene omschrijving

De huidige eigenaren en directie zien zichzelf als de derde generatie. De voorgeschiedenis van Innofa B.V.begint met de oprichting van Dröge, Wollenstoffenfabriek N.V., George in 1922, door hun grootvader. In 1954 wordt hun vader Rolf Dröge de opvolger. Liquidatie van de N.V. Wollenstoffenfabriek George Dröge vindt in 1978 plaats. In hetzelfde jaar vindt er een zekere doorstart plaats met het oprichten van B.V. George Dröge met 12 werknemers. In 1980 wordt de bedrijfsnaam omgezet in Innofa B.V. (combinatie van eerste letters Innovated fabrics). Eind jaren ’80 gaan de zonen Rogier en Job aan de slag bij Innofa B.V. Ze hebben (dan nog) nauwelijks kennis van textiel, maar hebben wel internationale werkervaring en zijn ondernemend. Hun vader is meer een creatieve en innovatieve man en heeft minder interesse in de zakelijke kant van het bedrijf. In 1991 kopen de broers hun vader uit en slagen erin om van het bedrijf ook zakelijk een succes te maken. Vooral hun breisels voor de matrassenindustrie, met name Auping en later ook Ikea, maakt het bedrijf groot. In 2002 wordt in Tilburg (Industrieterrein Vossenberg II) een nieuwe, duurzame fabriek van 12.500 m2 betrokken met de nieuwste rondbreimachines. Een jaar later wordt in Amerika (Reidsville, North Carolina) geopend. En zeven jaar later (2010) volgt een fabriek in Mexico. Naast grootschalig produceren blijft het bedrijf bewust investeren in onderzoek en ontwikkeling om eigenschappen van rondbreisels te combineren (elasticiteit, greep, constructie, garens en finishing), bijvoorbeeld voor automotive producten. Ook worden kleine productielijnen opgezet voor hoogwaardige breistoffen voor diverse innovatieve textielproducten. Men is constant bezig met vernieuwing en verbetering van produceren en producten. Zo is men er bijvoorbeeld bij de finishing van de producten in geslaagd om een combinatie van regenwater, leidingwater en hergebruik van proceswater te maken, die het milieu veel minder belast dan voorheen. Op dit moment (2016) is Innofa Europees marktleider en specialist in gebreide stoffen met name poolstoffen en dubbeldoeken.

Gezinskaarten

  • Interne link naar gezinskaart

Opmerkingen

Bijzondere fabrieksarchitectuur van Crox Architectenburo (Tilburg). Bij ontwerp werd al rekening gehouden met mogelijkheid tot verschillende milieubesparende maatregelen, welke nadien ook zijn uitgewerkt rondom warmte- en waterbesparing.

Bronnen