Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Huijgevoort, Johannes Wilhelmus van

Jan van Huijgevoort
Jan van Huijgevoort. Bron Oorlogsgravenstichting.jpg
Jan van Huijgevoort. Bron Oorlogsgravenstichting
Volledige namen Johannes Wilhelmus van Huijgevoort
Geboortedatum 18-08-1924
Geboorteplaats Tilburg
Adres Commelinplein 5
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overlijdensdatum 28-07-1943
Plaats van overlijden Monheim (DE)
Bijzonderheden Overleden tijdens arbeidsinzet

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Johannes Wilhelmus van Huijgevoort (Geb. Tilburg 14-08-1924– gest. Monheim (DE) 28-07-1943), twerner. Zoon van Adrianus Antonius van Huijgevoort (1893- 1963) en Theodora Cornelia Maria van Roosmalen (1886-1941).Van Huijgevoort was ongetrouwd. Zijn lichaam wordt op 28-07-1943 in de Rijn gevonden.

Achtergrond en jeugd

Johannes Wilhelmus van Huijgevoort wordt op 18 augustus 1924 te Tilburg geboren als zoon van Adrianus Antonius van Huijgevoort, fabrieksarbeider en Theodora Cornelia Maria van Roosmalen. Johannes wordt geboren in de St-Jansstraat. Het gezin met 6 kinderen, drie jongens en drie meisjes verhuist later naar het Commelinplein.

Arbeidsinzet in Duitsland

Johannes wordt verplicht om in Duitsland te gaan werken. Op zondag 25 juli rond 12 uur wordt hij voor het laatst levend gezien. Op woensdag 28 juli 1943 wordt zijn lichaam in de Rijn gevonden. Hij ligt begraven op het Nederlands ereveld te Düsseldorf-Oberbilk.

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Externe Link