Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Horsten & Co.

Deze fabriek is onderzocht door Baalen, Wim van


Horsten & Co.
Afbeelding gewenst
Type bedrijf Loonweverij
Vestigingsadres Besterdstraat 21
Datum oprichting 1953
Datum opheffing Onbekend (laatste vermelding in Adresboek 1958)
Eigenaars / oprichters A.A.F. Horsten
Opvolging Vermoedelijk n.v.t.
Familieverbanden Onbekend
Herkomst eigenaars / oprichters Tilburg. A.A.F. Horsten woonde in 1953 op het adres Hendrik de Keijserstraat 17, met als beroep dessinateur.
Herkomst vreemd kapitaal Onbekend
Innovatieve aspecten n.v.t.
Reikwijdte van het bedrijf Lokaal

Algemene omschrijving

Horsten & Co. was een loonweverij, die onder meer opdrachten aannam van de wollenstoffenfabriek Gebr. Janssen. In de hal van het bedrijf waren vijf tot tien medewerkers werkzaam. De firma was in ieder geval actief in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De hinderwetvergunning voor de oprichting van een weverij met 9 elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 21 pk werd toegekend op 25 juni 1953.

Tekening 25-6-1953 Hinderwetvergunning Horsten & Co Weverij (3).jpg

Gezinskaart

Er is geen gezinskaart aanwezig

Opmerkingen

  • Het fabriekspand Besterdstraat 21 was daarvoor in gebruik bij de Garenfabriek Patrijs van eigenaar W. Mols. De aanvraag voor de hinderwetvergunning werd gedaan in 1948, maar de garenfabriek was al actief vanaf 1934.
  • Een loonweverij is een soort onderaannemer die loonopdrachten aanneemt van wollenstoffenfabrieken. Een dergelijke firma voert geen eigen productlijnen. Evenmin wordt er geadverteerd, zodat er doorgaans weinig bekend is over deze bedrijven.

Bronnen