Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Het Dorstige Hert

"Het Dorstige Hert"
Bredaseweg 397.JPG
Locatie Bredaseweg 397, Tilburg

Het pand waarin Café-Restaurant Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg is gevestigd, stamt waarschijnlijk uit 1847 en werd gebouwd voor ene Hendrik van Poppel. Na diverse eigenaars te hebben gehad, werd het in 1926 gekocht door Frans de Rooij. Of het pand vóór die tijd al een functie van herberg of café had, is onbekend, wel weten we dat De Rooij er Het Dorstige Hert vestigde en dat zijn naam tot zeker in de jaren zeventig aan het etablissement verbonden bleef.

Tegenwoordig is Het Dorstige Hert, dat sinds 1997 geleid wordt door Ad en Liesbeth Slegers, nog altijd een welkome pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Tot de vaste cliëntèle behoren ook studenten en medewerkers van de nabijgelegen Tilburg University.

Gegevens Digitaal Bouwarchief Tilburg

In het digitale bouwarchief staan documenten van goedgekeurde en uitgevoerde bouwaanvragen. Over dit pand is onderstaande informatie te vinden.

Jaar Kad. sectie & nummer Soort gebouw Oud huisnr. Aanvrager Architect Aard aanvraag Bijzonderheden
1923 G 1998 Winkel 323 Adr. C. Segers - Wijziging gevel Aanvrager is plansoenarbeider.
Vervangen van 3 raamkozijnen in 3 deurkozijnen in het cafe-koffiehuis met zijkamer.
1953 C 1998 Horecapand - Fr. de Rooij Jan Robben Wijziging constructie Gedeeltelijk vernieuwen koffiehuis zijnde een eensgezinswoning. Veranderen zijgevels en het maken van een slaapkamer op zolder.
1962 - Woning - F. van Rooij - Overige Veranderen riolering
1976 - Horecapand - M.A. de Rooij - Wijziging constructie Koffiehuis gedeeltelijk veranderen in cafe-woonhuis.
1980 - Horecapand - W.A.de Rooy - Smeets - Wijziging constructie Veranderen cafe-woonhuis. Op 19-12-1979 is door Gedeputeerde Staten een verklaring van geen bezwaar afgeven.
1991 - Horecapand - De erve W.de Rooy - Smeets - Wijziging constructie Nieuwe buiten muren plaatsen in cafe-reataurant "het dorstige hert"

Locatie

Bezig met het laden van de kaart...

Het Geheugen van Tilburg

Zie ook

Straten van Tilburg: Bredaseweg (Tilburg)

Externe link