Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hest, Ernest Celine Antoine van

Ernest Celine Antoine van Hest
Hest.jpg
Volledige namen Ernest Celine Antoine van Hest
Geboortedatum 24-04-1918
Geboorteplaats Tilburg
Adres De Ruijterstraat 10
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Hulpbesteller PTT
Overlijdensdatum 12-05-1943
Plaats van overlijden Düsseldorf (DE)
Bijzonderheden Overleden aan de gevolgen van een ongeval tijdens de Arbeidsinzet in Duitsland.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Ernest Celine Antoine van Hest (Geb. Tilburg 24-04-1918– gest. Düsseldorf (DE) 12-05-1943), hulpbesteller bij de PTT. Zoon van Antonius Vincentius van Hest (1880- 1952) en Maria Joanna Moens (1878-?). Van Hest was ongetrouwd. Hij overlijdt op 12-05-1943 in Düsseldorf.

Achtergrond en jeugd

Ernest Celine Antoine van Hest wordt op 24 april 1918 te Tilburg geboren als zoon van Antonius Vincentius van Hest, elektricien en Maria Joanna Moens. Het gezin bestaat uit vier jongens en drie meisjes. Ernest is het op een na jongste kind. De 4 oudste kinderen zijn geboren in Antwerpen maar met de Eerste Wereldoorlog vlucht het gezin naar de geboorteplaats van de vader, Tilburg. Hier worden de 3 jongste kinderen geboren. Ernest zijn geboortehuis staat in de Noordstraat maar hij groeit op in De Ruijterstraat.

Hest2.PNG

Werken in Duitsland

Ernest wordt verplicht om in Duitsland te gaan werken. Daar overlijdt hij op 12 mei 1943 aan de gevolgen van een bedrijfsongeval Hij wordt begraven op de Begraafplaats Heike aan de Bredaseweg

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het groeiend aantal slachtoffers. Een aanvulling op ‘Het leven gebroken’. In: Tilburg. Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur, jaargang 21, 2003, nr. 1, p. 26-29

Gebeurtenis

Werken in Duitsland.

Externe link