Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hené-Stern, Friedericke

Friedericke Hené-Stern
Afbeelding gewenst
Volledige namen Friedericke Stern
Geboortedatum 03-11-1870
Geboorteplaats Felsberg (DE)
Adres Boerhaavestraat 86
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Weduwe
Naam echtgeno(o)t(e) Leo Hené
Overlijdensdatum 16-05-1943
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Stern, Friedericke (Rieckchen) (geb. 03-11-1870 Felsberg (DE), gest. Tilburg 16-03-1943), dochter van Markus Plaut Stern en Röschen Rosenbusch. Weduwe van Leo Hené (geb. Geinsheim (DE) 1858, gest. Tilburg 29-10-1939). Zij kregen twee kinderen.

Achtergrond

Friedericke Stern werd op 3 november 1870 geboren in Felsberg (Hessen, Duitsland) als dochter van Markus Plaut Stern en Röschen Rosenbusch. Zij trouwde met Leo Hené . Zij kregen twee kinderen, Else en Max.[1]

Gebeurtenis

Friedericke Stern dook onder in de Elzenstraat 88A (nu: Prunusstraat 30). Daar overleed zij op 16 mei 1943. Ze is daar in de tuin begraven en na de oorlog herbegraven op de Joodse begraafplaats in Tilburg. Op hetzelfde adres in de Elzenstraat zaten nog acht familieleden ondergedoken die allen de oorlog overleefden.

Woonadres

Boerhaavestraat 86 (Tilburg)

Elzenstraat 88A (Tilburg)

Bronnen en literatuur

Regionaal Archief Tilburg


  • J. Bader, Kroniek van 'n Vervolging, Joden in Tilburg, Waalwijk en omstreken (Soesterberg 2018).

Externe links

Arolsen Archives

Noten

  1. Leo Hené was eerder gehuwd met Rosalie Simon. Uit dit huwelijk werd een dochter, Emilie, geboren