Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Havivank

Deze fabriek is onderzocht door Bruschinski, Cally


Havivank
Afbeelding gewenst
Type bedrijf Kunstwolfabriek en fabricage van non-wovens
Vestigingsadres Dijksterhuisstraat 61
Datum oprichting 1962
Datum opheffing Onbekend
Eigenaars / oprichters P.W. Clijsen
Opvolging n.v.t.
Familieverbanden H.J. Clijsen (vader) eigenaar van Clijsen, C. en van Raak, H.C. en Clijsen, H.J.
Herkomst eigenaars / oprichters Tilburg
Herkomst vreemd kapitaal ----
Innovatieve aspecten ----
Reikwijdte van het bedrijf ----

Algemene omschrijving

In 1962 werd de opvolger van de onderneming van Clijsen, H.J. opgericht onder de naam HAVIVANK. Deze afkorting staat voor Haarvilt van Klijsen, waarbij om esthetische redenen de C werd vervangen door een K. Dit bedrijf verhuisde in 1962 naar de overkant van de straat. Haarvilt, een grondstof voor tapijttegels en een product van varkenshaar, werd er nooit verwerkt. Wel begon Clijsen met de fabricage van non-wovens, oftewel de verwerking van natuurlijke stoffen als wol, katoen en zijde, en kunststoffen als viscose, nylon en polyester. Die krijgen vervolgens diverse latere toepassingen. Havivank B.V. maakt deel uit van de ENKEV-Group, een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in de verwerking van natuurlijke vezels.

Gezinskaart

Clijsen - van Wees, P. W. (Gezinskaart)

Opmerkingen

In 1931 was H. Clijsen met een kunstwolfabriek gevestigd aan de Oude Molenbochtstraat (Dijksterhuisstraat). Hier vervaardigde hij hergebruikte wol voor de wolindustrie.

Bronnen