Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hartog, Sebilla

Sebilla Hartog
Adelberg Amalia.jpg
Sebilla en haar zus Amalia met neefje Simon van Adelberg.
Volledige namen Sebilla Hartog
Geboortedatum 12-04-1881
Geboorteplaats Tilburg
Adres Anna Paulownastraat 52
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Winkeljuffrouw
Overlijdensdatum 04-04-1943
Plaats van overlijden Tilburg
Bijzonderheden Zou gearresteerd worden, maar voor het zover kon komen pleegde zij samen met haar zuster Amalia zelfmoord.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Omdat zij joods was, zou Sebilla Hartog gearresteerd worden. Voor het zover kwam, pleegde zij samen met haar inwonende zuster Amalia echter zelfmoord door middel van gasverstikking.

Gezinsleden

Sebilla Hartog was zuster van Amalia Adelberg-Hartog.

Woonadres

Anna Paulownastraat 52 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument