Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Hart van Brabant Park

Hartparkplattegrond.png

In 2013 is er door projectgroep Hart van Brabant Park een plan ontwikkeld voor een (definitief) levendig park op het voormalig Van Gend & Loos terrein. In het Hart van Brabant Park kunnen inwoners en bezoekers van Tilburg sporten, spelen en bewegen, kennis maken met producten en diensten van de stad en het omringende platteland. En dat alles in een aantrekkelijk groen park. In het plan wordt ook het idee beschreven om met een coöperatieve vereniging het park als onderneming te beheren en exploiteren. Vertegenwoordigers van 30 betrokken organisaties in en rond de stad dragen volgens de projectgroep “het plan inmiddels met overtuiging, van onder meer Wonen Breburg, ContourDeTwern en de GGD tot de Brabantse Milieufederatie, Were Di Beachvolleybal, een waaier van wijkraden en de ondernemers van het Land van de Hilver”.

Het plan vormde één van de drie scenario’s die in opdracht van de gemeente Tilburg werden uitgewerkt. Een tweede scenario volgde de lijn om het terrein vrij houden voor een grote investeerder in de leisuresfeer. Als derde optie werd nagedacht over een tijdelijke invulling met burgerinitiatieven die wél de weg voor die grote investeerder openhoudt.

Najaar 2014 besloot de gemeente het plan voor het Hart van Brabantpark verder uit te laten werken.

Zie ook

Bron

Externe link