Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Harrie Aarts

Harrie Aarts
Burgemeester Harrie Aarts, zittend tweede van links.
Naam Henricus (Harrie) Johannes Bernardus Aarts
Geboren Den Bosch, 9 maart 1930
Land Nederland
Partij KVP en CDA
Functies
1965 - 1974 Burgemeester van Berkel-Enschot

Henricus Johannes Bernardus (Harrie) Aarts ('s-Hertogenbosch, 9 maart 1930) is een Nederlands politicus voor de Katholieke Volkspartij (KVP), tot 11 oktober 1980, en het Christen-Democratisch Appèl (CDA), vanaf 11 oktober 1980.

Levensloop

Harrie Aarts studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1953 werd hij gemeenteraadslid van Den Bosch, destijds het jongste raadslid van Nederland. Daarna was hij personeelschef bij Heineken’s Bierbrouwerijen (1957-1959) en organisatieadviseur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (1959-1965). Van 1965 tot 1974 was Aarts burgemeester van Berkel-Enschot. Destijds vestigde hij zich in Tilburg. Vervolgens kwam hij voor de KVP (nu CDA) in de Tweede Kamer, waar hij voorzitter was van diverse vaste en bijzondere commissies. In 1993 verliet hij het parlement.

Aarts bekleedde vele nevenfuncties. In Tilburg was hij onder meer voorzitter van de Streek VVV Hart van Brabant, bestuurslid van Stadsgewest Tilburg (samenwerkingsverband Midden-Brabant), vice-voorzitter van Psychiatrisch Centrum Jan Wier (GGZ Midden-Brabant) en bestuurslid van de Stichting Regionale Omroep Midden-Brabant. Aarts woont in Goirle.