Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Han W.A. Loevendie

Han W.A. Loevendie
Burgemeester Becht (1957-1975) bij de Katholieke Hogeschool Tilburg, universiteit, met op de achtergrond secretaris Loevendie. Foto Rien Siers, collectie Regionaal Archief Tilburg.

Han W.A. Loevendie (Helmond 1922) volgde de hbs en studeerde daarna economie aan de Katholieke Economische Hogeschool (Universiteit van Tilburg). Hij behaalde zijn examen in 1949. In zijn studententijd was hij praeses van TSC Sint Olof en van de Katholieke Studenten Verenigingen. Loevendie had vele bestuursfuncties. Zo was hij in Tilburg secretaris van de Algemene Katholieke Werkgevers Vereniging (1949-1955), secretaris van het curatorium en gedelegeerd curator van de Katholieke Hogeschool Tilburg (Universiteit van Tilburg), lid van het dagelijks bestuur van de RK Leergangen, secretaris van de Tilburgse Muziekschool (Factorium Tilburg) en het Brabants Conservatorium (1956-1979), secretaris en penningmeester bij het Instituut voor Arbeidsvraagstukken en voorzitter van de Akademie Mens-Arbeid (AMA). Daarnaast was Loevendie bestuurder bij onder meer het Provinciaal Genootschap Noord-Brabant, de Commissie Onderwijszaken van de SER, de Radboudstichting en de Rijks Psychiatrische Inrichting in Eindhoven. Tevens zat hij in de Provinciale Staten van Noord-Brabant (1966-1970) en organiseerde hij concerten voor kamermuziek bij de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards (1957-2001).