Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Grödel Karl

Karl Grödel
Afbeelding gewenst
Volledige namen Karl Grödel
Geboortedatum 12-05-1885
Geboorteplaats Friedberg (DE)
Adres Ringbaan-Oost 196
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Else van Lier
Beroep Koopman
Overlijdensdatum 31.12.1941
Plaats van overlijden Tilburg
Bijzonderheden Overleden aan een hartinfarct

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Karl Grödel verhuisde eind 1931 met zijn gezin vanuit Rotterdam naar Tilburg. Hij overleed op 31 december 1941 aan een hartinfarct. Zijn vrouw Else Grödel-van Lier en zijn dochter Carla Grödel werden op 28 augustus 1942 gedeporteerd naar Westerbork. Zij kwamen beiden om op 3 september 1942 in Auschwitz. Zijn zoon Eduard (Eddy) Grödel werd in mei 1941 door zijn ouders ondergebracht in Pensionaat Jonkerbosch te Nijmegen van de Broeders van Liefde. In de nacht van 17 op 18 november 1942 is Eddy daar opgehaald door de NSB-politiecommissaris van Nijmegen. Een dag later werd hij samen met 197 andere Nijmegenaren naar Westerbork overgebracht. Hij kwam om op 21 mei 1943 in Sobibor. Zijn schoonmoeder Friederica van Lier-Leven kwam op 16 april 1943 om in Sobibor.

Gezinsleden

Karl Grödel was getrouwd met Else Grödel-van Lier en vader van Carla Grödel en Eduard (Eddy) Grödel. Friederica van Lier-Leven was zijn schoonmoeder.

Woonadres

Ringbaan-Oost 196 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument