Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gompers, Anna

Anna Gompers
Anna Gompers (links) en haar zusje, Maria
Volledige namen Anna Gompers
Geboortedatum 29-08-1932
Geboorteplaats Tilburg
Adres Anna Paulownastraat 6
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Anna Gompers was tijdens de oorlog leerlinge van de Openbare Lagere School 3 aan de Korte Schijfstraat en vervolgens op last van de bezetter aangemeld als leerlinge van de afzonderlijke (bijzondere lagere) school voor Joodse leerlingen in een lokaal van het St.-Elisabeth-gebouw aan de St. Antoniusstraat. Op 9 april 1943 gedeporteerd naar concentratiekamp Vught. Op 8 juni 1943 vanuit Westerbork op transport gesteld naar Sobibor. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Anna was dochter van Joseph Gompers en Paulina Hollander. Zus van Maria Anna Catharina Gompers.

Woonadres

Anna Paulownastraat 6 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Externe link

Joods Monument