Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gompers-Hollander, Paulina

Paulina Gompers-Hollander
Volledige namen Paulina Hollander
Geboortedatum 23-09-1905
Geboorteplaats Antwerpen
Adres Anna Paulownastraat 6
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Joseph Gompers
Overlijdensdatum 11-06-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Op 9 april 1943 is Paulina Gompers-Hollander met haar dochters Anna Gompers en Maria Anna Catharina Gompers gedeporteerd naar concentratiekamp Vught. Op 8 juni 1943 vanuit Westerbork op transport gesteld naar het concentratiekamp Sobibor, waar zij omkwam.

Gezinsleden

Paulina was gehuwd met Joseph Gompers en moeder van Anna Gompers en Maria Anna Catharina Gompers.

Woonadres

Anna Paulownastraat 6 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

  • Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Externe link

Joods Monument