Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gestel, Johannes Adrianus Gerardus van

Jan van Gestel
Volledige namen Johannes Adrianus Gerardus van Gestel
Geboortedatum 24-10-1924
Geboorteplaats Tilburg
Adres Korvelseweg 108
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat ongehuwd
Overlijdensdatum 04-01-1945
Plaats van overlijden Neuengamme (DE)
Bijzonderheden Van Gestel was ondergedoken en werd in Tilburg gearresteerd op 19 juli 1944. Hij overleed als gevolg van een ziekte.

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Johannes Adrianus Gerardus van Gestel (Geb. Tilburg 24-10-1924– gest. Neuengamme 4-1-1945), winkelbediende. Zoon van Waltherus Ludovicus van Gestel (1895-1942) en Anna Margaretha Takkenberg (1898-1979).

Achtergrond en jeugd

Jan wordt op 24 oktober 1924 te Tilburg geboren als zoon van Waltherus Ludovicus van Gestel, koopman, en Anna Margaretha Takkenberg. Jan is het derde kind in het gezin van 7 Hij heeft een broer en 5 zussen. Jan wordt in de Nieuwstraat geboren maar groeit op aan de Korvelseweg.

Arbeidsinzet in Duitsland

Als er een oproep komt voor de Arbeidsinzet in Duitsland duikt Jan onder. Hij wordt op 19 juli 1944 gearresteerd en op 20 juli binnengebracht bij Kamp Amersfoort rechtstreeks vanuit Tilburg. Op 8 september 1944 wordt Jan op transport gesteld naar kamp Neuengamme bij Hamburg. Dit kamp is berucht om de zware arbeid en mishandeling. Daarnaast lijden de gevangenen aan ondervoeding en is er slechte hygiëne en gebrekkige medische zorg. Jan overlijdt in Neuengamme op 4 januari 1945. Volgens de overlijdensverklaring zou hij gestorven zijn aan een darminfectie.

Gestel.jpg
Roomsch Leven 22 september 1945

Bronnen

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002)

Gebeurtenis

Internet

Johannes Adrianus Gerardus van Gestel op Oorlogsbronnen.nl