Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gersons-van Embden, Frida Henriette

Frieda Henriette Gersons-van Embden
Afbeelding gewenst
Volledige namen Frieda Henriette van Embden
Geboortedatum 14-05-1896
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Tuinstraat 61
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Henri Gersons
Overlijdensdatum 17-04-1945
Plaats van overlijden Traject Wittenberge-Berlijn-Lübben (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Frieda Gersons-van Embden legde in december 1940 haar functie als bestuurslid van Het Groene Kruis neer nadat de bezetter had bepaald dat Joden niet langer ambtenaar mochten zijn of functionaris bij een door de overheid gesubsidieerde instelling of organisatie. Op 28 september 1943 werd ze gearresteerd en gedeporteerd naar Westerbork. Ze werd dood gevonden op het baanvak Wittenberg-Berlijn-Lübbere.

Gezinsleden

Frieda van Embden was een dochter van Selmon van Embden (Zwolle 13-06-1853), winkelier en Frederika van Leer (Gouda 25-03-1863). Zij trouwde op 29-10-1929 te Den Haag met Henri Gersons. Zij was een schoonzus van Frederike Gersons-Gomperts.

Woonadres

Tuinstraat 61 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument