Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gersons-Gomperts, Frederike

Frederike Gersons-Gomperts
Volledige namen Frederike Gomperts
Geboortedatum 03-06-1895
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Professor Dondersstraat 15
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Bernard Gersons
Overlijdensdatum 02-02-1945
Plaats van overlijden Bergen-Belsen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Op 29 september 1943 werd zij gearresteerd. Haar kinderen Elly en Helene werden eveneens gearresteerd. Hun lotgevallen zijn ons niet bekend. Wel dat zij de oorlog hebben overleefd.

Gezinsleden

Frederike Gomperts was een dochter van Eli Gomperts (Amsterdam 1860) en Rozette Prins (Deventer 1868). Zij trouwde op 17-12-1917 te Heemstede met Bernard Gersons. Zij was een schoonzus van Frida Henriette Gersons-van Embden

Woonadres

Professor Dondersstraat 15 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument