Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gersons, Bernard

Bernard Gersons
Volledige namen Bernard Gersons
Geboortedatum 15-02-1888
Geboorteplaats Tilburg
Adres Professor Dondersstraat 15
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Frederike Gomperts
Beroep Koopman in wolafval
Overlijdensdatum 13-04-1945
Plaats van overlijden Velzen-Lüneburg (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Bernard Gersons wilde met zijn vrouw in november 1941 naar Cuba emigreren. Bernard werd leider Sociale Zorg en bestuurslid van de Joodsche Raad Tilburg, waardoor zijn gezin ‘gesperrt’ werd (voorlopig vrijgesteld van deportatie). In de nacht van 28 op 29 september 1943 met de andere leden van Tilburgse Joodsche Raad gearresteerd door de Tilburgse politie en door Duitse Ordnungspolizei afgehaald. Op 7 december 1943 gedeporteerd naar Westerbork. Omgekomen in Velzen-Lüneburg. Hun kinderen Elly en Helene werden eveneens gearresteerd. Zij overleefden de oorlog.

Gezinsleden

Bernard was gehuwd met Frederika Gomperts.

Woonadres

Professor Dondersstraat 15 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument