Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gerson, Alexander

Alexander Gerson
Afbeelding gewenst
Geboortedatum 01-05-1869
Geboorteplaats Tilburg
Adres Gasthuisstraat 41
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Weduwnaar
Naam echtgeno(o)t(e) Betje de Jonge
Beroep Slager
Overlijdensdatum 06-09-1944
Plaats van overlijden Auschwitz (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Alexander Gerson is ‘gesperrt’ (voorlopig vrijgesteld van deportatie), omdat zijn schoonzoon Louis van Leeuwen (bij wie hij inwoonde) werkte voor de Wehrmacht. In maart 1943 dook hij onder bij Sjef van Bebber, waar hij in de nacht van 2 op 3 augustus 1944 alsnog gearresteerd werd door politiemannen. Dokter Bloemen achtte het gewenst dat Gerson, die ziek was, naar het ziekenhuis werd overgebracht, maar de politie-inspecteur gaf geen toestemming. Omgekomen in het concentratiekamp Auschwitz.

Gezinsleden

Alexander was gehuwd met Betje de Jonge (op 30 mei 1941 in Tilburg overleden) en vader van Henriëtte Rozette Gerson.

Woonadres

Gasthuisstraat 41 (Tilburg)

Zie ook

Alexander Gerson was ook eigenaar van Slagerij Gerson.

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument