Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gebruiker:Dick witte

Muziekprogrammeur en mede-organisator Mundial BV

January 1994 – January 1996 (2 years 1 month)

Het Derde Wereld Festival (voorloper van Festival Mundial) is op poten gezet toen het COS 20 jaar bestond. Er werd gedacht aan een feestavond in Schouwburg of Noorderligt. Ik stelde voor om het in de open lucht te houden. Het werd uiteindelijk het Leypark en ik schreef het eerste raamplan voor het festival. In het begin was het festival alleen op zondag, ik bedacht toen de zaterdag voor jongeren onder de naam Popmundial. Verder organiseerde ik 'satelietfestivals' in de regio, zoals in Waalwijk, Goirle, Oosterhout die onder dezelfde naam werden georganiseerd.

Coördinator Theaterwinkel Zuiver Nylon

January 1988 – January 1996 (8 years 1 month)

Theater- en muziekprojecten, zoals: Derde Wereld Boekenbal in Utrecht, Varend Variété door Brabant, Milieumanifestaties Malieveld Den Haag en Brabanthallen den Bosch, Theaterreizen in binnen- en buitenland, Straatfestival Festipet, Gast aan Tafeldagen NOVIB, Noord Zuid Nodigt U Uit (12 landelijke manifestaties), Derde Wereldevenementen in regio Tilburg en diverse wijkfeesten zoals het Santstuiverfestival en het Treesfeest.

Medewerker evenementen COS Tilburg

January 1988 – 1992 (4 years)

Voordat de BV Mundial werd opgericht lag de organisatie van Festival Mundial (v/h Derde Wereld Festival) in handen van het Centrum Ontwikkelingssamenwerking. Samen met ASN, NOVIB, Vastenaktie, Max Havelaar, de Wereldwinkel en de landengroepen in Tilburg werd het festival de eerste jaren neergezet. Vrij toegankelijk voor iedereen. Aanvankelijk veel blank publiek, maar door zelforganisaties van migranten te betrekken en het bureau Buitenlanders werd het ieder jaar iets gekleurder in het leypark.

Coördinator/theaterprogrammeur Farce Theater

January 1986 – January 1988 (2 years 1 month)

Het Farce Theater bestaat al lang niet meer, maar in de jaren tachtig was het een begrip in Tilburg voor met name studenten, alternatievelingen en wijkbewoners. Toen ik het aantrof was de programmering erg gericht op amateurtoneel en cabaret. Die programmering heb ik in mijn periode breder en experimenteler weten te maken. Naast genoemde disciplines werd er aandacht besteed aan poëzie, muziektheater, moderne dans en professioneel vlakke vloer theater. Helaas werd de subsidie gestopt en overgeheveld naar andere podia in de stad.