Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gannon, John

“Jack” John Gannon
Gannon, John.jpg
LEST WE FORGET
Geboortedatum ca. 15-01-1925
Geboorteplaats Cheapside, Birmingham (GB)
Overlijdensdatum 07-02-1945
Plaats van overlijden Goirle. (NL) (British Hospital)
Bijzonderheden Gesneuveld bij een auto-ongeluk bij Haaren.

BEVRIJD VAN DE VERGETELHEID ------------------------ LEST WE FORGET

Hoewel het inmiddels meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk alle geallieerden te herdenken die betrokken waren bij gevechten in en rondom Goirle. Geallieerde slachtoffers van Goirle die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in of rond Goirle vochten voor onze vrijheid. Zij zijn door oorlogshandelingen om het leven gekomen en zijn opgenomen in deze Wiki Midden-Brabant-Goirle.

We streven ernaar om bij deze personen hun naam, verhaal, afbeelding te plaatsen en daarmee te eren, bedanken en de herinnering aan hen levend te houden.

G. Kobes schreef in 2016:

“Ik wil U herinneren aan de slachtoffers gevallen onder de geallieerde strijdkrachten. Aan de jonge kerels die ver van hun vaderland de strijd voor onze vrijheid met hun leven moesten betalen. De prijs is onvoorstelbaar hoog, in miljoenen gezinnen is een lege plaats.

Zij hebben, met vele anderen, hun leven gegeven voor onze vrijheid. Ook voor die van U. !!

John Gannon is een van hen. Overleden op 20- jarige leeftijd.

Info divers

 • Nationaliteit : Britse
 • Onderdeel : Royal Army Service Corps (RASC)
 • Registratienummer : T/14527676
 • Rang : Private
 • Functie : Chauffeur

Achtergrond

Jack Gannon geboren 1925 in Cheapside, Birmingham, zoon van Martin en Emily Gannon. Jack kwam uit een gezin van 6 kinderen (plus 2 stiefbroers).

Graf John Gannon (foto: GeKa)

Volgens Margaret, een nicht van John, werd hij vaker Jack genoemd, bezocht hij de plaatselijke school in de Raestreet in Cheapside. Hij werkte als slager bij de plaatselijke slagerij en was ook chauffeur. Hij had een vrolijk en onbezorgd karakter en mijn moeder (zijn tante) herinnerde John altijd fluitend en lachend. (Aldus Margaret)

Gebeurtenis

Toen hij in militaire dienst ging werd hij chauffeur. Er is niets bekend omtrent de omstandigheden waaronder hij is gestorven. Vage herinneringen vertellen dat hij in een konvooi reed dat gebombardeerd werd, aldus nicht Margaret.

Volgens het militaire dagboek een verslag van maandag 7 februari 1944: Bataljon verhuisde naar HAAREN. 14 Uren werden doorgebracht op de weg als gevolg van omleidingen, instorting van wegen op plaatsen en overstromingen. Eén T.C.L. kreeg een ongeluk en de bestuurder kwam om het leven. Jack John Gannon.

Daarna werd hij overgebracht naar het Brits Hospitaal in Goirle, wat gesitueerd was in het toenmalige fraterhuis, wat nu een Cultureel Centrum Jan van Besouw is. Daar is hij, amper 2 weken na zijn 20e verjaardag, overleden.

Jack Gannon is begraven op het gedeelte van de Commonwealth War Graves op het kerkhof van St. Jan. St. Jansstraat te Goirle. Jaarlijks wordt hier een herdenking gehouden voor de 27 mannen en 1 vrouw, uit respect en opdat we ze niet vergeten.

Graflocatie

 • Begraafplaats : Commonwealth War Graves-- RK. St. Jan te Goirle (NL)
 • GPS Coördinaten : Latitude: 51.51874, Longitude: 5.06559
 • Graf nr. : Rij 3 graf 1
 • Tekst op grafsteen : As we loved him so we miss him. Resting with his comrades who died for us. R.I.P. ("Zoals we van hem hielden, zoveel missen we hem. Rustend bij zijn kameraden die voor ons stierven. R.I.P.")

Herdenkingen

Ereveld Goirle (foto: BvW)

Bronnen

Literatuur

 • P. de Bont, J. van Gils, G. Kobes, P. Wiercx. “Goirle 1940-1945 Een grensdorp bedreigd, bezet en bevrijd…..” Uitgave 1994
 • J.C. Coenen en P.H. Kamphuis: "De bevrijding van Goirle (27 Oktober 1944)".
 • J. Schrijver en H. Kroes: ‘Offers voor onze vrijheid” Uitgave 1994 Bond van wapenbroeders.