Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Frankenhuis, Henriette

Henriette Frankenhuis
Frankenhuis Henriette.jpg
Volledige namen Henriette Frankenhuis
Geboortedatum 08-09-1927
Geboorteplaats Amsterdam
Adres Coeck van Aelststraat 20
Woonplaats Tilburg
Overlijdensdatum 14-05-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Henriette Frankenhuis
Agsteribbe-Elisabeth en Henriette Frankenhuis.jpg
Henriette (rechts)

Gebeurtenis

Henriette Frankenhuis reisde met haar moeder en Francois Busnac onder de naam Theater Modern door het hele land. Het programma bestond uit acrobatiek, clownerie, goochelen, dansende beer en de dansende kinderen. Gedeporteerd op 10 april 1943 naar concentratiekamp Vught. Omgekomen in concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Henriette was dochter van Sara Frankenhuis. Haar stiefvader was Francois Busnac. Zus van Adolphina Frankenhuis en Francisca Frankenhuis. Stiefzus van Elisabeth Agsteribbe, Samuel Agsteribbe en Robert Busnac.

Woonadres

Coeck van Aelststraat 20 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument