Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Fee, Roland

Roland Fee
Afbeelding gewenst
Volledige namen Roland Fee
Geboortedatum 1919
Geboorteplaats Moore Row, Cumberland (GB)
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Handwerksman
Overlijdensdatum 21-02-1945
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Rang en onderdeel

Roland Fee - Craftsman - Royal Electrical And Mechanical Engineers (REME)

Gebeurtenis

Omgekomen tijdens een bombardement door een Duits vliegtuig toen hij en vijf medesoldaten in de nabijheid van Tilburg bivakkeerden voordat zij in het Rijnland in actie zouden komen. Behalve Fee kwamen om: Herbert Edward Morris, James Rogerson, Leslie David Budd, George Simmons en Anthony Hedworth Horner.

Fee is begraven op de Algemene begraafplaats aan de Gilzerbaan te Tilburg, vak B, rij 1, graf 8. Grafschrift: WORTHY OF REMEMBRANCE