Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Onze Lieve Vrouw van Fatima

Als onderdeel van een groot gebouwencomplex waartoe ook Sint Jozefzorg, scholen, woonhuizen en een fraterklooster behoorden, tekende Jos. Bedaux een kerk met pastorie voor de parochie Fatima in de gelijknamige straat. De in de volksmond Fatimakerk geheten, werd in 1948 gerealiseerd in een traditionele stijl, ook wel Delftse School genoemd. Het gebedshuis had een eenvoudig en sober interieur.

In 1949 opende de jongensschool naar een ontwerp van architect Bedaux. De meisjesschool opende later dat jaar ook in een barak. In 1952 werd er nog een kleuterschool aan toegevoegd. Dat gebouw lag aan de Wethouderslaan.

Al aan het einde van de jaren zeventig waren er onvoldoende gelovigen om de kerk open te houden. Zij werd derhalve in 1980 gesloten en tien jaar later gesloopt. De pastorie bleef bewaard. Omtrent dit gebouw ontstond in 2007 ophef, omdat het tegen de wil van omwonenden werd bestemd als opvanghuis van aan drugs verslaafde prostituees. Dit plan werd in 2008 afgeblazen.

Bronnen

Opening jongensschool op Delpher.nl

Opening kleuterschool op Delpher.nl

Tilburg op de Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Externe link

Fatimakerk op TilburgopdeKaart.nl