Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Familie Mullens

Al zeker vanaf 1871 was de familie Mullens met grote regelmaat present op de Tilburgse Kermis. Ze vermaakte het kermispubliek onder meer met een marionettentheater, zoals na de Eerste Wereldoorlog met het naspelen van de Slag om Verdun. Daarna exploiteerde ze een voorloper van de spookhuizen. Een groot deel van de familie Mullens kwam na de Tweede Wereldoorlog in Tilburg wonen.

Vanaf de jaren veertig was het circus van Jos Mullens een begrip en stond het regelmatig in Tilburg. Zijn neefjes Sjef, Frits en Charles leerden hier het circusvak, onder meer als acrobaten en clowns. Hun zus Fien maakte furore als assistente van haar echtgenoot en fakir Sjef Leenaerts (The Great Leonardo). Sjef en Charles begonnen in 1984 ook een circus met vijfduizend zitplaatsen, maar dat ging al in 1989 ter ziele. In 2004 probeerde Sjef nog een kerstcircus van de grond te krijgen, maar dit idee strandde op financiële problemen. Hij stierf in 2006.

Zie ook

Tilburgse Kermis

Externe link

Tilburgse Kermis op Het Geheugen van Tilburg