Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Färber, Kalman

Kalman Färber
Afbeelding gewenst
Volledige namen Kalman Färber
Geboortedatum 14-10-1890
Geboorteplaats Chrzanow (PL)
Adres Poststraat 34
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Hinda Marmor
Beroep Kleermaker
Overlijdensdatum 28-05-1943
Plaats van overlijden Sobibor (PL)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.


Gebeurtenis

Kalman Färber is geboren in Polen. Met zijn vrouw is hij in 1938 naar Tilburg gekomen vanuit Amsterdam. In de oorlog was hij werkzaam voor de Joodsche Raad, maar zonder ‘Sperr’. Gedeporteerd in 1943 naar concentratiekamp Vught. Omgekomen in het concentratiekamp Sobibor.

Gezinsleden

Kalman was gehuwd met Hinda Marmor.

Woonadres

Poststraat 34 (Tilburg)

Geheugen van Tilburg

Literatuur

Ad de Beer en Gerrit Kobes, Het leven gebroken. De geschiedenissen van de Tilburgers die als gevolg van de strijd tegen Duitsland en de bezetting van Nederland om het leven kwamen, Tilburgse Bronnenreeks 4 (Tilburg 2002).

Externe link

Joods Monument