Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Eras, Jan Baptist Petrus Josephus Maria

Jan Eras
Volledige namen Jan Baptist Petrus Josephus Maria Eras
Geboortedatum 01-10-1904
Geboorteplaats Tilburg
Adres Nieuwlandstraat 43
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Directeur ijzerhandel
Overlijdensdatum 29-12-1944
Plaats van overlijden Vaihingen (DE)

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Jan Eras was actief in de illegaliteit en was o.a. met Jan van de Mortel betrokken bij de verspreiding van illegale geschriften. Hij werd op 9 september 1941 in Den Haag door de Duitsers gearresteerd. Via Scheveningen kwam hij in Duitsland terecht waar hij overleed in kamp Vaihingen.

Websites