Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Dijk-Somers, Maria Joanna van

Maria Joanna van Dijk-Somers
Afbeelding gewenst
Volledige namen Maria Joanna Somers
Geboortedatum 16-02-1911
Geboorteplaats Tilburg
Adres Kasteedreef 16
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Petrus Henricus van Dijk
Overlijdensdatum 15-09-1944
Plaats van overlijden Tilburg

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Op vrijdag 15 september 1944 stond Maria van Dijk met haar man buiten bij hun woning in de Kasteeldreef op ongeveer 200 meter van de brug aan de Stokhasseltkerkstraat. Het was ongeveer kwart voor acht in de avond. Op dat ogenblik bliezen de Duitsers de brug op. Een stuk beton suisde door de lucht en trof mevrouw Van Dijk tegen het hoofd. Zij was op slag dood.