Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Dijk, Henricus Joannes van

Drik van Dijk
85bc3329-bb81-c937-fe3f-8d96d3ee6383.jpg
Volledige namen Henricus Joannes van Dijk
Geboortedatum 04-10-1891
Geboorteplaats Tilburg
Adres Lijnsheike 74
Woonplaats Tilburg
Burgerlijke staat Gehuwd
Naam echtgeno(o)t(e) Huberdina van Deursen
Beroep Afdelingschef schoenfabriek
Overlijdensdatum 11-08-1944
Plaats van overlijden Vught

Geef de oorlog een gezicht!

Kun jij ons helpen met het schrijven van het levensverhaal van deze persoon?

Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. We willen door hun verhaal te vertellen de slachtoffers eren en de herinnering levend houden

Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving en foto op te nemen.

Helaas hebben we van sommigen maar beperkte of soms helemaal geen informatie. We hebben jouw hulp nodig deze levensverhalen vast te leggen door ontbrekende informatie aan te vullen met verhalen of foto’s. We ontvangen je reactie graag via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers.

Gebeurtenis

Hij was zeer anti-Duits en pleegde verzet door het joods echtpaar Schielo-Mendels bij hem te laten onderduiken. Op 30 juli 1944 werd hij i.v.m. zijn felle anti-Duitse uitlatingen gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis in Den Bosch. Op 8 augustus 1944 werd in 's- Hertogenbosch een wachtmeester van de Arbeidscontrole door het verzet geliquideerd. Dit was voor de Duitsers aanleiding om 14 personen uit de strafgevangenis en als represaille voor deze liquidatie te fusilleren. Op 11 augustus vond deze executie plaats op de schietbaan (fusilladeplaats) nabij kamp Vught. H.J. van Dijk was één van deze veertien personen.

Websites

Geheugen van Tilburg