Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Gebroeders Diepen


In 1808 ontstond op Korvel (Korvelplein) het bedrijf Diepen Jellinghaus & Co (Jan Diepen), dat in 1845 werd omgevormd tot J.N. Diepen & Co. Het was destijds met 366 arbeiders en 41 weefgetouwen de grootste Tilburgse textielfabriek. In 1839 brandde het bedrijfscomplex grotendeels af en werd het vervangen door sierlijke nieuwbouw.

In 1870 werd de bedrijfsnaam veranderd in Gebroeders Diepen, waarbij oude briefhoofden aangeven dat men fabrikant was van lakens en bukskins, met als specialiteit uniformlakens. Dat laatste had betrekking op de grote overheidsorders die Diepen ontving, voor voornamelijk stoffen voor het (koloniale) leger.

In 1870 verhuisde het bedrijf naar de Korvelseweg en werd het oude bedrijfscomplex verkocht aan Van Dooren & Dams. In 1876 werden er nog zo’n 260 arbeiders geteld. Bijna honderd jaar later, in 1972, moest de productie worden stopgezet, onder meer vanwege de goedkopere buitenlandse concurrentie, met 175 ontslagen tot gevolg. Het bedrijfscomplex werd gesloopt voor de aanleg van de woonbuurt Korvelse Hofjes. Wel resteert van Gebroeders Diepen een voormalig koetshuis in een parkje aan de Korvelseweg. Behalve Jan Diepen zijn ook Armand Diepen en Rudolf Diepen bekende namen uit dit textielgeslacht.

Tilburg op de Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Externe link

Gebroeders Diepen op TilburgopdeKaart.nl